Lesmomenten

In deze tijden van verandering, verwarring, onzekerheid, stress en angst kan formele beoefening van contemplatie een plaats zijn om te herbronnen. Je kan jezelf hierin ondersteunen door op regelmatige basis “een afspraak met de stilte” in je dagen te plannen. Tijd maken om diep te luisteren naar wat er in ons omgaat kan ons vermogen verruimen om dieper te luisteren naar de ander en onze wijdere omgeving. Zo kunnen we meer aanwezig zijn voor de noden van deze wereld in verandering.

Tips: Verzorg je goed, adem diep, was je handen, mediteer, rek je liefdevol, zing, schrijf gedichten, speel muziek, dans, omhels elkaar (digitaal) en zie de bomen in je buurt!

MINDFUL YOGA

WEKELIJKSE LESSEN

Lesschema van 6 september tot en met 24 december (geen les van 1 tot 7 november en op 11 november):  

* dinsdag 17u45-19u15 mindful yoga, De Loft
* dinsdag 19u30-21u mindful yoga, De Loft, Oostende
* woensdag 17u15-18u15 online samen mediteren, Zoom
* woensdag 18u30-20u online mindful yoga, Zoom
* donderdag 10u-11u30 mindful yoga, Centrum Vizit, Veurne
* vrijdag 9u-10u30 mindful yoga, De Loft, Oostende
* vrijdag 10u45-12u15 mindful yoga, De Loft, Oostende

Inschrijven is noodzakelijk, de plaatsen zijn beperkt. Bij goed weer oefenen we eventueel buiten. Binnen is er voldoende plaats, ontsmetting en verluchting om op een veilige manier te kunnen oefenen. Breng zoveel mogelijk je eigen materiaal mee: antislip-yogamat, yogablokjes, bolster, deken, oogkussentje…

Prijzen mindful yoga:

12 euro per les met een vijfbeurtenkaart of als je inschrijft voor de online reeks
(15 x 12 euro = 180 euro voor de najaarsreeks, je ontvangt ook de opnames!)
15 euro voor een losse les

Prijzen meditatie (voorlopig enkel online)
8 euro per sessie als je inschrijft voor de online reeks
(15 x 8 euro = 120 euro voor de najaarsreeks, je ontvangt ook de opnames!)
10 euro voor een losse sessie

Voor de online lessen via Zoom dien je je ook in te schrijven en kan je een kwartier voor aanvang van de les inloggen met deze link:
https://us02web.zoom.us/j/4694287541

Inschrijven per mail of telefonisch. amaliavermandere@hotmail.com, 0485/677601.
Voor de online lessen: gelieve nadat je bevestiging ontvangen hebt van je inschrijving het inschrijvingsgeld te storten op BE14 9730 1988 9983 met vermelding van je ‘naam + online reeks/losse les mindful yoga/meditatie’.

De Loft, Jules Peurquaetstraat 15, Oostende
Centrum Vizit, Zuidstraat 39, Veurne

Aanmelden om mijn mails te ontvangen kan hier. Kijk je spambox eventueel na!

WORKSHOP VERDIEPING MINDFUL YOGA: Bevrijd je demonen

Diep luisteren naar het leven / je wezen / je weefsels / de wereld / met mildheid in beweging komen / je grenzen exploreren / ademen / voeden wat hongerig is / grondig leren ontspannen / je ervaring ontvangen / herbronnen.

Wat doen deze uitdagende tijden met jou? Misschien merk je duidelijker welke gedachten en emoties jou soms in hun grip krijgen. Waar nodigt deze tijd je toe uit? Wat dient zich aan? Vind je de interne werktuigen om hier heilzaam mee om te gaan?

In deze workshop gaan we dieper in op onze relatie met onze “innerlijke demonen”, die ons doen en laten  ongewild aanvuren. We exploreren hoe we op een constructieve, mededogende manier kunnen omgaan met deze moeilijke en vaak overweldigende gewaarwordingen, zodat we met meer veerkracht in het leven kunnen staan.

De workshop is opgebouwd uit de volgende componenten: milde, dynamische oefeningen, yinyoga & herstellende yoga (waarin we langer aanwezig blijven in houdingen, vaak met behulp van extra ondersteuning van bolsters, kussens, dekens, blokjes…), ademhalingsoefeningen (pranayama) en verschillende vormen van meditatie (vipassana, samatha, metta, visualisatie…)

Minimum één jaar ervaring met yoga/meditatie vereist. Inschrijven is noodzakelijk, per mail of telefonisch. amaliavermandere@hotmail.com, 0485/677601. Gelieve na bevestiging van je inschrijving 30€ te storten op BE14 9730 1988 9983 met vermelding van je ‘naam + workshop mindful yoga + datum workshop’.

Nieuw data volgen dra, De Loft, Jules Peurquaetstraat 15, Oostende

PRIVÉSESSIES

Mocht je behoefte ervaren aan een privésessie, waarin meer ruimte is voor jouw verhaal, dan kan dit online via Zoom/Jitsi of bij mij thuis in de meditatieruimte. Een wandelgesprek hier in de polders kan ook! Enkel na afspraak. 50 euro per uur, prijs bespreekbaar mocht dit financieel niet haalbaar zijn voor jou.

 

MINDFULNESS TRAINING 

Praktische info:

Gedurende acht weken komen we elke week samen voor 2,5 uur. Tijdens deze sessies worden de kernaspecten van die specifieke les besproken, oefenen we samen verschillende soorten meditaties in, zowel in rust als in beweging, doen we aandachtsoefeningen en worden ervaringen uitgewisseld. Er is in elke sessie een pauze voorzien.

Data 2021: 8, 15, 22 en 29 oktober, 12, 19, 26 november, 3 december, van 13u30-16u

Locatie: VormingPlus Brugge, Sint-Pieterskerklaan 5

De training is enkel als geheel te volgen, prijs: 300 euro, digitale syllabus, digitale opnamebestanden van de meditaties en een boek inbegrepen. Sommige mutualiteiten betalen deze training deels terug. Informeer hiervoor bij jouw specifieke mutualiteit. Na aanvang van de training is annulatie niet meer mogelijk.
Draag soepele kledij.

Inschrijven via mail naar amaliavermandere@hotmail.com. Daarna ontvang je de betalingsgegevens.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je me contacteren, per mail of telefonisch.

Mocht je deze training graag op je eentje of met je partner volgen, of mocht je die willen aanbieden in je bedrijf of voor een groep kennissen of vrienden, neem gerust contact met mij op, dan zoeken we samen naar een geschikte formule.

SAMEN MEDITEREN

Wees welkom om samen te mediteren! Momenteel gaan de meditatiesessies online door op woensdagen van 17u15 tot 18u15. Zie bovenaan bij lesschema!

Voor mensen die de mindfulnesstraining volgden of vaak mediteren kan het een heropfrissing zijn en/of een verdieping van de beoefening. Voor anderen misschien een eerste kennismaking met de eenvoud en de kracht van meditatie.
Mediteren in de aanwezigheid van anderen wordt door velen als ondersteunend ervaren.

We oefenen samen met verschillende vormen van meditatie: inzichtsmeditatie (vipassana), concentratiemeditatie (samatha), compassiemeditatie (metta), visualisaties… Soms in zit, in lig, in beweging, of al wandelend… En bij het afronden is er tijd om vragen te stellen of iets te delen, voor wie daar behoefte aan heeft.

10 euro voor een losse les, 8 euro per les als je je inschrijft voor de reeks.