Lesmomenten

In deze tijden van verandering, verwarring, onzekerheid, stress en angst kan formele beoefening van contemplatie een plaats zijn om te herbronnen. Je kan jezelf hierin ondersteunen door op regelmatige basis “een afspraak met de stilte” in je dagen te plannen. Tijd maken om diep te luisteren naar wat er in ons omgaat kan ons vermogen verruimen om dieper te luisteren naar de ander en onze wijdere omgeving. Zo kunnen we meer aanwezig zijn voor de noden van deze wereld in verandering.

Tips: Verzorg je goed, adem diep, was je handen, mediteer, rek je liefdevol, zing, schrijf gedichten, speel muziek, dans, omhels elkaar digitaal en zie de bomen in je buurt!

MINDFUL YOGA

WEKELIJKSE LESSEN

Wegens de verscherpte maatregelen om het coronavirus in te dijken gaan er voorlopig geen live lessen meer door!! Wel online les! Als het online Zoom-lesplatform nieuw is voor je en je wil het voordien graag eens uitproberen, laat me dit weten. Ik help je graag. In stresserende tijden is het zo waardevol tijd en ruimte te maken om goed te zorgen voor je mentale en fysieke welzijn. Het digitale platform biedt ons de kans om op een veilige manier met elkaar te verbinden en samen te oefenen. Laten we er samen een warme, gezonde, en veilige winterperiode van maken! Hartelijk welkom!

Zo lang de coronamaatregelen gelden blijf ik online lesgeven op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, maar van als het weer mag, starten de lessenreeksen in De Loft en ‘t Viooltje op dinsdag, donderdag en vrijdag weer op. De online lessen op woensdag blijven ook dan gewoon doorlopen. Dus als je je inschrijft voor de online lessen, hou bij heropstart van de lessen “in’t echt” dan rekening met het volgende: ofwel blijf je wekelijks een lesopname ontvangen – live online meevolgen zal dan enkel nog op woensdag kunnen – ofwel volg je de resterende lessen in’t echt! Dus dan kan je kiezen hoe je je tegoed gebruikt: online of in een lijfelijk gezamenlijke les. 

De manieren waarop je kan deelnemen aan de online lessen:

Als je graag deelneemt aan een online reeks (tot aan de paasvakantie) én daarbij ook wekelijks een lesopname ontvangt: gelieve je in te schrijven, dan zet ik je naam op de mailinglijst om wekelijks de opnames van de les te ontvangen – zo kan je ook op een ander moment oefenen als je er online eens niet bij kan zijn –  ik stuur je dan het precieze bedrag door voor de resterende lessen (8€ per sessie “samen mediteren”, 12€ per sessie “mindful yoga”). Gelieve het inschrijvingsbedrag dan te storten op BE14 9730 1988 9983 met vermelding van ‘je naam en reeks online mediteren en/of reeks online mindful yoga’. Eens je ingeschreven bent kan je wekelijks kiezen aan welke van de online lessen je deelneemt.
Mensen die nog een beurtenkaart hebben: gelieve deze niet meer te gebruiken voor de online lessen, maar weet dat je kaart geldig blijft en dat je die terug kan gebruiken als de lessen in levenden lijve weer mogen. Boekhoudkundig wordt het voor mij anders te ingewikkeld. Bedankt voor je begrip!

Voor de mensen die online een losse les volgen: gelieve je in te schrijven (per mail of via whatsapp/sms) en vervolgens het inschrijvingsbedrag (10€ voor de meditatiesessie, 15€ voor de sessie mindful yoga) te storten met vermelding van ‘je naam en losse sessie online meditatie en/of online mindful yoga’ op BE14 9730 1988 9983.

Voor de mensen die een lesopname wensen te ontvangen: gelieve mij te laten weten welke sessie je wenst te ontvangen en stort vervolgens het inschrijvingsbedrag (10€ voor de meditatiesessie, 15€ voor de sessie mindful yoga) met vermelding van ‘je naam en losse sessie online meditatie en/of online mindful yoga’ op BE14 9730 1988 9983.

Tot de online lessen via Zoom krijg je een kwartier voor aanvang toegang met deze link: https://us02web.zoom.us/j/4694287541

Tot 2 april les volgens dit schema (geen les van 15 tot 21 februari  en op 10 maart):

* dinsdag 19u30-21u online mindful yoga
* woensdag 17u15-18u15 online samen mediteren, 18u30-20u online mindful yoga
* donderdag 15u-16u30 online mindful yoga
* vrijdag 10u-11u30 online mindful yoga

Maak een gezellig hoekje in je huis vrij, draag soepele kledij, rol je matje uit en leg het volgende klaar: enkele bolsters of kussens, yogablokjes of enkele dikke boeken, deken, oogkussen of sjaal en geniet van het veilig, samen oefenen!

Sommige mutualiteiten betalen een tegemoetkoming voor mindfulness en/of yoga, vraag dit na bij jouw mutualiteit!

 

WORKSHOP VERDIEPING MINDFUL YOGA

Diep luisteren naar het leven / je wezen / je weefsels / de wereld / met mildheid in beweging komen / je grenzen exploreren / ademen / voeden wat hongerig is / grondig leren ontspannen / je ervaring ontvangen / herbronnen.

Wat doen deze bizarre, uitdagende tijden met jou? Misschien is het zo veeleisend dat je zenuwstelsel op hol slaat? Of misschien merk je hoezeer je de sociale betrokkenheid mist en hoe dit inwerkt op je gevoel van veiligheid. Misschien voel je je terug geworpen op jezelf, en merk je duidelijker welke gedachten en emoties jou soms in hun grip krijgen. Waar nodigt deze tijd je toe uit? Wat dient zich aan? Vind je de interne werktuigen om hier heilzaam mee om te gaan?
In deze workshop gaan we dieper in op onze relatie met die innerlijke demonen/moeilijke gewaarwordingen en exploreren we hoe we hier op een constructieve, mededogende manier mee kunnen omgaan, zodat we met meer veerkracht in het leven kunnen staan.

De workshop is opgebouwd uit de volgende componenten: milde, dynamische oefeningen, yinyoga & herstellende yoga (waarin we langer aanwezig blijven in houdingen, vaak met behulp van extra ondersteuning van bolsters, kussens, dekens, blokjes…), ademhalingsoefeningen (pranayama) en verschillende vormen van meditatie (vipassana, samatha, metta, visualisatie…)

Data volgen dra! Kan je er dan niet bij zijn, geen nood, je ontvangt de lesopname, zodat je ook op een ander moment kan oefenen.

Geen voorkennis vereist. Welkom zoals je bent! Inschrijven is noodzakelijk, per mail of telefonisch. amaliavermandere@hotmail.com, 0485/677601. Gelieve 20€ te storten op BE14 9730 1988 9983 met vermelding van je ‘naam en workshop online mindful yoga 12/12’.

Als jouw e-mailadres in mijn mailbestand zit, dan ontvang je een kwartier voor aanvang per mail de link naar het lesplatform. (Aanmelden kan hier). Als je nog nooit met Zoom gewerkt hebt en het op voorhand graag eens uitprobeert, laat me dit weten. Ik help je graag!
Rol je matje uit, leg enkele bolsters/kussens in je buurt, een paar yogablokjes of dikke boeken, een dekentje en geniet!

 

PRIVÉSESSIES

Mocht je behoefte ervaren aan een privésessie, waarin meer ruimte is voor jouw verhaal, dan kan dit voorlopig online via Zoom, eens het coronagewijs weer mag, kan dat ook bij mij thuis in de meditatieruimte. Een wandelgesprek hier in de polders kan ook! Enkel na afspraak. 50 euro per uur, prijs bespreekbaar mocht dit financieel niet haalbaar zijn voor jou.

 

MINDFULNESS TRAINING 

Praktische info:

Gedurende acht weken komen we elke week samen voor 2,5 uur. Tijdens deze sessies worden de kernaspecten van die specifieke les besproken, oefenen we samen verschillende soorten meditaties in, zowel in rust als in beweging, doen we aandachtsoefeningen en worden ervaringen uitgewisseld. Er is in elke sessie een pauze voorzien.

Data 2021: volgen van zodra de coronamaatregelen versoepelen!

Locatie: VormingPlus Brugge, Sint-Pieterskerklaan 5

De training is enkel als geheel te volgen, prijs: 300 euro, digitale syllabus, digitale opnamebestanden van de meditaties en een boek inbegrepen. Sommige mutualiteiten betalen deze training deels terug. Informeer hiervoor bij jouw specifieke mutualiteit. Na aanvang van de training is annulatie niet meer mogelijk.
Draag soepele kledij.

Inschrijven via mail naar amaliavermandere@hotmail.com. Daarna ontvang je de betalingsgegevens.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je me contacteren, per mail of telefonisch.

Mocht je deze training graag op je eentje of met je partner volgen, of mocht je die willen aanbieden in je bedrijf of voor een groep kennissen of vrienden, neem gerust contact met mij op, dan zoeken we samen naar een geschikte formule.

SAMEN MEDITEREN

Wees welkom om samen te mediteren! Momenteel gaan de meditatiesessies online door op woensdagen van 17u15 tot 18u15. Zie bovenaan bij lesschema!

Voor mensen die de mindfulnesstraining volgden of vaak mediteren kan het een heropfrissing zijn en/of een verdieping van de beoefening. Voor anderen misschien een eerste kennismaking met de eenvoud en de kracht van meditatie.
Mediteren in de aanwezigheid van anderen wordt door velen als ondersteunend ervaren.

We oefenen samen met verschillende vormen van meditatie: inzichtsmeditatie (vipassana), concentratiemeditatie (samatha), compassiemeditatie (metta), visualisaties… Soms in zit, in lig, in beweging, of al wandelend… En bij het afronden is er tijd om vragen te stellen of iets te delen, voor wie daar behoefte aan heeft.

10 euro voor een losse les, 8 euro per les als je je inschrijft voor de reeks.