Lesmomenten

MINDFULNESS TRAINING

Praktische info:

We komen tijdens deze acht weken durende training elke week samen voor 2,5 uur. Tijdens deze sessies worden de kernaspecten van die specifieke les besproken, oefenen we samen verschillende soorten meditaties in, zowel in rust als in beweging, doen we aandachtsoefeningen en worden ervaringen uitgewisseld. Er is ook een pauze, met thee, water en een klein hapje.

Er starten twee nieuwe trainingen in het voorjaar van 2020. Één op donderdagavonden in Oostende, en één op vrijdagnamiddagen in Brugge bij Vormingplus. Hieronder de data. 

Training in Oostende op donderdagavond van 19u tot 21u30, op volgende data:  30 januari, 13, 20 februari, 5, 12, 19, 26 maart, 2 april 2020. 
De sessies gaan door in de Peter Benoitstraat 12 in Oostende. De ruimte is toegankelijk vanaf 18u45.

Training in Brugge op vrijdagnamiddag van 14u tot 16u30, op volgende data: 31 januari, 7, 14, 21 februari, 6, 13, 20, 27 maart 2020. 
De sessies gaan door bij Vormingplus, Sintpieterskerklaan 5, 8000 Brugge.


Mocht je deze training graag bij mij volgen, maar niet kunnen op deze momenten, laat me dan weten wanneer het jou wel zou schikken, dan kan ik daar bij het organiseren van een volgende training eventueel rekening mee houden.

De training is enkel als geheel te volgen, prijs: 300 euro. Sommige mutualiteiten betalen deze training deels terug. Informeer hiervoor bij jouw specifieke mutualiteit. Na aanvang van de training is annulatie niet meer mogelijk.
Draag soepele kledij. Er zijn stoelen, yoga- en meditatiematten aanwezig.

Inschrijven via mail naar amaliavermandere@hotmail.com. Daarna ontvang je de betalingsgegevens. De plaatsen zijn beperkt.

SAMEN MEDITEREN

Wees welkom om samen te mediteren!

Vanaf begin oktober 2018 ben je elke eerste zondag van de maand (behalve in schoolvakanties) welkom van 10u tot 12u om samen te mediteren. Voor mensen die de mindfulnesstraining volgden of vaak mediteren kan het een heropfrissing zijn en/of een verdieping van de beoefening. Voor anderen misschien een eerste kennismaking met de eenvoud en de kracht van meditatie.
Mediteren in de aanwezigheid van anderen wordt door velen als ondersteunend ervaren.

Praktische opbouw van de ochtend:

We oefenen samen met verschillende vormen van meditatie: inzichtsmeditatie (vipassana), concentratiemeditatie (samatha), compassiemeditatie (metta), visualisaties… Soms in zit, in lig, in beweging, of al wandelend… Er is ook wat thee om in stilte te drinken. En bij het afronden is er tijd om vragen te stellen of iets te delen, voor wie daar behoefte aan heeft.

Vrije bijdrage, je geeft wat je vermogen je toestaat. Richtprijs 15 euro.

Volgende sessies: 2 februari, 8 maart, 3 mei 2020, van 10u tot 12u

Lokatie: Peter Benoitstraat 12

De deur zal op een kier staan, kom binnen en duw de deur achter je dicht zonder te sluiten, loop de witte trap op, laat je jas en schoenen in de gang en neem de tweede deur links. Er zijn stoelen, meditatiematten, meditatiekussens, blokjes, oogkussentjes en dekentjes aanwezig, maar breng indien je dat wenst je eigen materiaal mee. Gelieve tijdig aanwezig te zijn, zodat de sessie stipt kan beginnen. De ruimte is toegankelijk een kwartier voor aanvang.

Laat me per mail of sms weten als je er graag bij bent!


MINDFUL YOGA

WORKSHOPS VERDIEPING MINDFUL YOGA

Welkom op de workshops verdieping mindful yoga. Hierin bied ik graag een combinatie aan van milde, dynamische oefeningen, yinyoga, herstellende yoga (restorative yoga), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie.
De workshops zijn apart te volgen of samen.

Zaterdag 15 februari van 10u-13u

Zaterdag 21 maart van 10u-13u

Peter Benoitstraat 12 in Oostende

Geen voorkennis vereist. Kleine groepjes. Inschrijving per mail of telefonisch. amaliavermandere@hotmail.com, 0485/677601. Nadat je van mij bevestiging ontvangt van jouw inschrijving, gelieve het inschrijvingsbedrag (40 euro voor één workshop, of 75 euro voor twee workshops) te storten op BE14 9730 1988 9983.

PRIVÉLES

Je kan naast de groepslessen ook bij mij terecht voor een privéles, waarin meer ruimte en tijd is voor jouw persoonlijke verhaal. Enkel na afspraak. 50 euro per uur. Peter Benoitstraat 12, Oostende.

Voor de groepslessen in de Peter Benoitstraat: gelieve in te schrijven voor de hele reeks. De plaatsen zijn beperkt. Inschrijven per mail. Inschrijving is pas volledig nadat je van mij een bevestigingsmail met uitnodiging tot betaling ontving en na storting van het lesgeld. Als je op voorhand al weet dat je er enkele lessen niet kunt zijn (max.3 per reeks), kan dat in vermindering worden gebracht. Mocht je dan alsnog een les missen, dan kan die les  binnen de tijd van de lopende reeksen (trimester) op een ander lesmoment ingehaald worden. Gemiste lessen kunnen niet in een volgende reeks worden ingehaald. Er zijn enkele matten, kussens en blokjes aanwezig, maar breng indien mogelijk graag je antislipyogamatje en een dekentje mee. Gelieve tijdig aanwezig te zijn, zodat de les stipt kan beginnen. De lesruimte is toegankelijk een kwartier voor aanvang van de les.

Voor de groepslessen in het buurthuis Oud Hospitaal, het dienstencentrum ‘t Viooltje en De Loft, en de zomeryoga aan de kinderboerderij: de lessen zijn vrij toegankelijk, dus je hoeft niet in te schrijven. In het Oud Hospitaal en ’t Viooltje zijn geen matjes, blokjes of kussens aanwezig. Breng graag je antislip-yogamatje, een yogablokje, 2 kussens en een dekentje mee. In De Loft zijn wel yogamatjes, kussens, blokjes en dekentjes aanwezig. Kom graag vijf minuutjes op voorhand, zodat de les op tijd kan beginnen. Tijdens jouw eerste les kan je een beurtenkaart kopen. Een beurtenkaart kost 60 euro, is een halfjaar geldig en is op al deze lokaties bruikbaar.

 

GROEPSLESSEN : PROGRAMMA VAN SEPTEMBER TOT JUNI

Lesmomenten in Oostende :

Met beurtenkaart, inschrijven niet nodig:

  • g4257 Maandagavondreeks van 18u-19u15 (6 euro per les met beurtenkaart)

Buurthuis Oud Hospitaal, Amsterdamstraat 61 (zie kaart)

Data: Elke maandag, behalve tijdens herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie en op feestdagen. Dus wel les tijdens de zomervakantie!

  • g4281 Dinsdagavondreeks van 19u30-21u (De Loft: 12 euro per les met beurtenkaart; 15 euro per losse les), 19u30-21u tijdens de zomermaanden (Kinderboerderij: 6 euro per les met beurtenkaart of per losse les)

De Loft, Jules Peurquaetstraat 15, www.deloft-oostende.be (zie kaart)

Data: Elke dinsdag, behalve tijdens herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie, zomervakantie en op feestdagen.

Buitenyoga tijdens de zomermaanden! Kinderboerderij De Lange Schuur, Stuiverstraat 599, Oostende

Data: Elke dinsdag tijdens juli en augustus.

  • g4305 Donderdagochtendreeks van 9u-10u15 (6 euro per les met beurtenkaart of per losse les)

Dienstencentrum ‘t Viooltje, Violierenlaan 3b (zie kaart)

Data: Elke donderdag, behalve tijdens herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie en op feestdagen. Dus wel les in de zomervakantie!

Kleine groepjes, Peter Benoitstraat 12, enkel na inschrijving (zie contact).

  • g4329 Maandagnamiddagreeks van 15u-16u30: reeks per trimester te volgen, elke maandag les, behalve tijdens herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie en op feestdagen. (12 euro per les).
  • g4353 Woensdagavondreeks van 18u15-19u45: reeks per trimester te volgen, elke woensdag les, behalve tijdens herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie en op feestdagen. (12 euro per les).
  • g4377 Woensdagavondreeks van 20u-21u30: reeks per trimester te volgen, elke woensdag les, behalve tijdens herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie en op feestdagen. (12 euro per les).
  • g4401 Donderdagavondreeks van 17u-18u30: reeks per trimester te volgen, elke donderdag les, behalve tijdens herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie en op feestdagen (12 euro per les).
  • g4425 Vrijdagochtendreeks van 9u-10u30: reeks per trimester te volgen, elke vrijdag les, behalve tijdens herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie en op feestdagen (12 euro per les).


Open grotere kaart