Lesmomenten

In deze tijden van verandering, verwarring, onzekerheid, stress en angst kan formele beoefening van contemplatie een plaats zijn om te herbronnen. Je kan jezelf hierin ondersteunen door op regelmatige basis “een afspraak met de stilte” in je dagen te plannen. Tijd maken om diep te luisteren naar wat er in ons omgaat kan ons vermogen verruimen om dieper te luisteren naar de ander en onze wijdere omgeving. Zo kunnen we meer aanwezig zijn voor de noden van deze wereld in verandering.

Tips: Verzorg je goed, adem diep, was je handen, mediteer, rek je liefdevol, zing, schrijf gedichten, speel muziek, dans, omhels elkaar digitaal en zie de bomen in je buurt!

MINDFUL YOGA

WEKELIJKSE LESSEN

Vanaf 7 september tot 18 december les volgens dit schema (geen les van 2 tot 8 november en op 11 november):

* dinsdag 19u30 – 21u mindful yoga in De Loft
* woensdag 17u15 – 18u15 online samen mediteren
18u30 – 20u online mindful yoga
(optie om wekelijks de opnames van de online lessen te ontvangen, die je ook kan downloaden )
* donderdag 10u – 11u15 mindful yoga in ‘t Viooltje
15u – 16u30 mindful yoga in De Loft
* vrijdag 10u – 11u30 mindful yoga in De Loft

Voor de lessen in De Loft: Breng zoveel mogelijk je eigen materiaal mee (yogamat, yogablokjes als je die hebt, een handdoek voor over de bolsters en een dekentje, mondmasker als je dit wil). Mocht je toch iets van het materiaal ter plekke gebruiken, dan is er ontsmettingsmiddel voorzien. Er is ook handgel voor het ontsmetten van de handen bij het binnenkomen. Er is voldoende plaats om de nodige afstand tussen de matjes te laten. Er worden ook yogamatten, blokjes en oogkussentjes te koop aangeboden. De Loft, Jules Peurquaetstraat 15, Oostende, meer info hier. 12€ per les met de beurtenkaart, 15€ per losse les. Inschrijven noodzakelijk! 

Voor de online lessen op Zoom ontvang je een kwartier voor aanvang de link doorgemaild als je e-mailadres in mijn mailbestand staat (aanmelden kan hier). Draag soepele kledij en leg het volgende klaar: yogamat, deken, bolsters of kussens, yogablokjes of enkele dikke boeken, oogkussen of sjaal. Meditatie: 10€ per losse les, 8€ per les als je inschrijft voor de reeks. Mindful yoga: 15€ per losse les, 12€ per les als je inschrijft voor de reeks. Als je je inschrijft voor een reeks, dan ontvang je na elke les ook de opname van die les, zodat mocht je een les missen je die later op de week kan volgen! De opnames blijven normaalgezien twee weken online beschikbaar, maar je kan de les ook downloaden voor later gebruik. Ook als de woensdagavond nooit lukt voor jou om de lessen online live te volgen, kan je je inschrijven voor de reeks, zodat je de opnames ontvangt! Storten op BE14 9730 1988 9983 met vermelding van je naam en de reeks of lesdatum. Inschrijven noodzakelijk als je de hele reeks wil volgen en als je de opnames wil ontvangen! Losse lessen kan je volgen zonder in te schrijven.

Voor de lessen in ‘t Viooltje: Breng je eigen materiaal mee ( yogamat, yogablokjes, deken, kussen of bolster, oogkussen, mondmasker als je wil) want er is geen materiaal ter plekke. Er is voldoende plaats om de nodige ruimte tussen de matjes te laten. ‘t Viooltje, Violierenlaan 3, Oostende. 6€ per losse les of met de beurtenkaart. Inschrijven noodzakelijk!

Sommige mutualiteiten betalen een tegemoetkoming voor mindfulness en/of yoga, vraag dit na bij jouw mutualiteit!

 

WORKSHOPS 

Welkom in de workshops verdieping mindful yoga! Dieper leren ontspannen, je ervaring ontvangen en herbronnen.

In deze workshops bied ik graag een combinatie aan van milde, dynamische oefeningen, yinyoga, herstellende yoga (restorative yoga), ademhalingsoefeningen (pranayama) en verschillende vormen van meditatie (vipassana, samatha, metta, visualisatie…)

Zaterdag 17 oktober van 10u tot 12u30 in De Loft, 30€
Zaterdag 14 november online op Zoom, 25€ (Je ontvangt na afloop van de live online sessie ook de opname van de les!)
Zaterdag 28 november van 10u tot 12u30 in De Loft, 30€

Geen voorkennis vereist. Welkom zoals je bent! Inschrijven is noodzakelijk, per mail of telefonisch. amaliavermandere@hotmail.com, 0485/677601. Nadat je van mij bevestiging ontving van jouw inschrijving, gelieve het inschrijvingsbedrag te storten op BE14 9730 1988 9983 met vermelding van je ‘naam en workshop mindful yoga’ en de datum van de workshop.

Voor de workshops die doorgaan in De Loft, Jules Peurquaetstraat 15 in Oostende: alle materiaal is voorhanden, breng een handdoek mee om over de bolsters te leggen, en indien gewenst ook je eigen yogamateriaal. Er is voldoende plaats tussen de deelnemers en er is ontsmettingsproduct aanwezig.

Voor de online workshop: je ontvangt een kwartier voor aanvang per mail de link naar het lesplatform. Rol je matje uit, leg enkele bolsters/kussens in je buurt, een paar yogablokjes of dikke boeken, een dekentje en geniet!

 

PRIVÉSESSIES

Mocht je behoefte ervaren aan een privésessie, waarin meer ruimte is voor jouw verhaal, dan kan dit terug in levenden lijve bij mij thuis, of online via Zoom. Enkel na afspraak. 50 euro per uur, prijs bespreekbaar mocht dit financieel niet haalbaar zijn voor jou.

 

MINDFULNESS TRAINING 

Praktische info:

Gedurende acht weken komen we elke week samen voor 2,5 uur. Tijdens deze sessies worden de kernaspecten van die specifieke les besproken, oefenen we samen verschillende soorten meditaties in, zowel in rust als in beweging, doen we aandachtsoefeningen en worden ervaringen uitgewisseld. Er is in elke sessie een pauze voorzien.

Data 2021: 22, 29 januari, 5, 12, 26 februari, 5, 12, 19 maart, van 14u tot 16u30

Locatie: VormingPlus Brugge, Sint-Pieterskerklaan 5

De training is enkel als geheel te volgen, prijs: 300 euro, digitale syllabus, digitale opnamebestanden van de meditaties en een boek inbegrepen. Sommige mutualiteiten betalen deze training deels terug. Informeer hiervoor bij jouw specifieke mutualiteit. Na aanvang van de training is annulatie niet meer mogelijk.
Draag soepele kledij.

Inschrijven via mail naar amaliavermandere@hotmail.com. Daarna ontvang je de betalingsgegevens.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je me contacteren, per mail of telefonisch.

Mocht je deze training graag op je eentje of met je partner volgen, of mocht je die willen aanbieden in je bedrijf of voor een groep kennissen of vrienden, neem gerust contact met mij op, dan zoeken we samen naar een geschikte formule.

SAMEN MEDITEREN

Wees welkom om samen te mediteren! Momenteel gaan de meditatiesessies online door op woensdagen van 17u15 tot 18u15. Zie bovenaan bij lesschema!

Voor mensen die de mindfulnesstraining volgden of vaak mediteren kan het een heropfrissing zijn en/of een verdieping van de beoefening. Voor anderen misschien een eerste kennismaking met de eenvoud en de kracht van meditatie.
Mediteren in de aanwezigheid van anderen wordt door velen als ondersteunend ervaren.

We oefenen samen met verschillende vormen van meditatie: inzichtsmeditatie (vipassana), concentratiemeditatie (samatha), compassiemeditatie (metta), visualisaties… Soms in zit, in lig, in beweging, of al wandelend… En bij het afronden is er tijd om vragen te stellen of iets te delen, voor wie daar behoefte aan heeft.

10 euro voor een losse les, 8 euro per les als je je inschrijft voor de reeks.