Lesmomenten

In deze tijden van verandering, verwarring, onzekerheid, stress en angst kan formele beoefening van contemplatie een plaats zijn om te herbronnen. Je kan jezelf hierin ondersteunen door op regelmatige basis “een afspraak met de stilte” in je dagen te plannen. Tijd maken om diep te luisteren naar wat er in ons omgaat kan ons vermogen verruimen om dieper te luisteren naar de ander en onze wijdere omgeving. Zo kunnen we meer aanwezig zijn voor de noden van deze wereld in verandering.

Tips: Verzorg je goed, adem diep, was je handen, mediteer, rek je liefdevol, zing, schrijf gedichten, speel muziek, dans, omhels elkaar digitaal en zie de bomen in je buurt!

MINDFUL YOGA

WEKELIJKSE LESSEN

Online lesschema tot en met 11 juni 2021:

* dinsdag 19u30-21u online mindful yoga
* woensdag 17u15-18u15 online samen mediteren,
18u30-20u online mindful yoga
* donderdag 15u-16u30 online mindful yoga
* vrijdag 10u-11u30 online mindful yoga

Maak een gezellig hoekje in je huis vrij, draag soepele kledij, rol je matje uit en leg het volgende klaar: enkele bolsters of kussens, yogablokjes of enkele dikke boeken, deken, oogkussen of sjaal en geniet van het veilig, samen oefenen!

Inschrijven is noodzakelijk!

Lesschema van 14 juni tot en met 2 juli 2021:

* dinsdag 19u30-21u mindful yoga, De Loft, Jules Peurquaetstraat 15, Oostende
* woensdag 17u15-18u15 online samen mediteren, Zoom
18u30-20u online mindful yoga, Zoom
* donderdag 9u30-11u mindful yoga, Centrum Vizit, Zuidstraat 39, Veurne
15u-16u30 mindful yoga, De Loft, Jules Peurquaetstraat 15, Oostende
* vrijdag 10u-11u30 mindful yoga, De Loft, Jules Peurquaetstraat 15, Oostende

(Lesschema voor de zomer volgt later)

Inschrijven is noodzakelijk, de plaatsen zijn beperkt. Bij goed weer oefenen we buiten. Binnen is er voldoende plaats, ontsmetting en verluchting om op een veilige manier te kunnen oefenen. Breng zoveel mogelijk je eigen materiaal mee: antislip-yogamat, yogablokjes, bolster, deken, oogkussentje…

Voor de mensen die reeds betaalden voor de online lessenreeksen mindful yoga, een herinnering: je kan kiezen hoe je de laatste drie lessen volgt. Ofwel meld je je aan voor een les in De Loft of in Vizit, of je volgt de online les live op woensdag. De lesopname blijf je sowieso ontvangen, dus daar kan je mee oefenen wanneer je maar wil!

Prijzen mindful yoga:

12 euro per les met een vijfbeurtenkaart
15 euro voor een losse les

Prijzen meditatie (voorlopig enkel online)
8 euro per sessie als je inschrijft voor de reeks
10 euro voor een losse sessie

Voor de online lessen via Zoom dien je je ook in te schrijven en kan je een kwartier voor aanvang van de les inloggen met deze link: https://us02web.zoom.us/j/469428754

Je kan bij mij ook terecht voor een privésessie, waarin meer tijd en ruimte is voor jouw verhaal. Online via Zoom of Jitsi, vanaf juni bij mij thuis in de praktijkruimte, 50€ per uur, prijs bespreekbaar mocht dit financieel niet mogelijk zijn voor jou.

Sommige mutualiteiten betalen een tegemoetkoming voor mindfulness en/of yoga, vraag dit na bij jouw mutualiteit!

Aanmelden om mijn mails te ontvangen kan hier. Kijk je spambox eventueel na!

WORKSHOP VERDIEPING MINDFUL YOGA

Diep luisteren naar het leven / je wezen / je weefsels / de wereld / met mildheid in beweging komen / je grenzen exploreren / ademen / voeden wat hongerig is / grondig leren ontspannen / je ervaring ontvangen / herbronnen.

Wat doen deze bizarre, uitdagende tijden met jou? Misschien is het zo veeleisend dat je zenuwstelsel op hol slaat? Of misschien merk je hoezeer je de sociale betrokkenheid mist en hoe dit inwerkt op je gevoel van veiligheid. Misschien voel je je terug geworpen op jezelf, en merk je duidelijker welke gedachten en emoties jou soms in hun grip krijgen. Waar nodigt deze tijd je toe uit? Wat dient zich aan? Vind je de interne werktuigen om hier heilzaam mee om te gaan?
In deze workshop gaan we dieper in op onze relatie met die innerlijke demonen/moeilijke gewaarwordingen en exploreren we hoe we hier op een constructieve, mededogende manier mee kunnen omgaan, zodat we met meer veerkracht in het leven kunnen staan.

De workshop is opgebouwd uit de volgende componenten: milde, dynamische oefeningen, yinyoga & herstellende yoga (waarin we langer aanwezig blijven in houdingen, vaak met behulp van extra ondersteuning van bolsters, kussens, dekens, blokjes…), ademhalingsoefeningen (pranayama) en verschillende vormen van meditatie (vipassana, samatha, metta, visualisatie…)

Data volgen dra! Kan je er dan niet bij zijn, geen nood, je ontvangt de lesopname, zodat je ook op een ander moment kan oefenen.

Geen voorkennis vereist. Welkom zoals je bent! Inschrijven is noodzakelijk, per mail of telefonisch. amaliavermandere@hotmail.com, 0485/677601. Gelieve 20€ te storten op BE14 9730 1988 9983 met vermelding van je ‘naam en workshop online mindful yoga 12/12’.

Als jouw e-mailadres in mijn mailbestand zit, dan ontvang je een kwartier voor aanvang per mail de link naar het lesplatform. (Aanmelden kan hier). Als je nog nooit met Zoom gewerkt hebt en het op voorhand graag eens uitprobeert, laat me dit weten. Ik help je graag!
Rol je matje uit, leg enkele bolsters/kussens in je buurt, een paar yogablokjes of dikke boeken, een dekentje en geniet!

 

PRIVÉSESSIES

Mocht je behoefte ervaren aan een privésessie, waarin meer ruimte is voor jouw verhaal, dan kan dit voorlopig online via Zoom, eens het coronagewijs weer mag, kan dat ook bij mij thuis in de meditatieruimte. Een wandelgesprek hier in de polders kan ook! Enkel na afspraak. 50 euro per uur, prijs bespreekbaar mocht dit financieel niet haalbaar zijn voor jou.

 

MINDFULNESS TRAINING 

Praktische info:

Gedurende acht weken komen we elke week samen voor 2,5 uur. Tijdens deze sessies worden de kernaspecten van die specifieke les besproken, oefenen we samen verschillende soorten meditaties in, zowel in rust als in beweging, doen we aandachtsoefeningen en worden ervaringen uitgewisseld. Er is in elke sessie een pauze voorzien.

Data 2021: volgen van zodra de coronamaatregelen versoepelen!

Locatie: VormingPlus Brugge, Sint-Pieterskerklaan 5

De training is enkel als geheel te volgen, prijs: 300 euro, digitale syllabus, digitale opnamebestanden van de meditaties en een boek inbegrepen. Sommige mutualiteiten betalen deze training deels terug. Informeer hiervoor bij jouw specifieke mutualiteit. Na aanvang van de training is annulatie niet meer mogelijk.
Draag soepele kledij.

Inschrijven via mail naar amaliavermandere@hotmail.com. Daarna ontvang je de betalingsgegevens.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je me contacteren, per mail of telefonisch.

Mocht je deze training graag op je eentje of met je partner volgen, of mocht je die willen aanbieden in je bedrijf of voor een groep kennissen of vrienden, neem gerust contact met mij op, dan zoeken we samen naar een geschikte formule.

SAMEN MEDITEREN

Wees welkom om samen te mediteren! Momenteel gaan de meditatiesessies online door op woensdagen van 17u15 tot 18u15. Zie bovenaan bij lesschema!

Voor mensen die de mindfulnesstraining volgden of vaak mediteren kan het een heropfrissing zijn en/of een verdieping van de beoefening. Voor anderen misschien een eerste kennismaking met de eenvoud en de kracht van meditatie.
Mediteren in de aanwezigheid van anderen wordt door velen als ondersteunend ervaren.

We oefenen samen met verschillende vormen van meditatie: inzichtsmeditatie (vipassana), concentratiemeditatie (samatha), compassiemeditatie (metta), visualisaties… Soms in zit, in lig, in beweging, of al wandelend… En bij het afronden is er tijd om vragen te stellen of iets te delen, voor wie daar behoefte aan heeft.

10 euro voor een losse les, 8 euro per les als je je inschrijft voor de reeks.

GRATIS MEDITATIEMOMENT i.s.m. LMC

In samenwerking met het Leuven Mindfulness Centre is er ook een gratis meditatiemoment op maandagen om 17u via Zoom. Inschrijven is noodzakelijk, en kan via deze link naar het Mind-U-programma: https://ppw.kuleuven.be/leuven-mindfulness-centre/mind-u-plus/home

Het Leuven Mindfulness Centre heeft als missie mindfulness wetenschappelijk te onderzoeken en er helder over te communiceren.
Ik ben als mindfulnesstrainer en singer-songwriter één van de mensen die de meditaties zullen begeleiden.

Voel je je aangesproken, of ken je iemand aan wie je dit wil aanraden?Elke maandag om 17u kan je via Zoom gratis deelnemen aan een meditatie. De meditatie duurt 15-30 minuten en nadien is er de mogelijkheid om vragen te stellen of iets te delen. We ronden af rond 17u45.

Voel je je aangesproken, of ken je iemand aan wie je dit wil aanraden?