Lesmomenten

In deze tijden van verandering, verwarring, onzekerheid, stress en angst kan formele beoefening van contemplatie een plaats zijn om te herbronnen. Je kan jezelf hierin ondersteunen door op regelmatige basis “een afspraak met de stilte” in je dagen te plannen. Tijd maken om diep te luisteren naar wat er in ons omgaat kan ons vermogen verruimen om dieper te luisteren naar de ander en onze wijdere omgeving. Zo kunnen we meer aanwezig zijn voor de noden van deze wereld in verandering.

Tips: Verzorg je goed, adem diep, was je handen, mediteer, rek je liefdevol, zing, schrijf gedichten, speel muziek, dans, omhels elkaar digitaal en zie de bomen in je buurt!

Vanaf 1 juli tot en met 5 augustus les volgens dit schema:

* maandag 19u30 – 20u45 buitenles mindful yoga aan de kinderboerderij, 6 euro per losse les of met beurtenkaart.

* dinsdag 15u – 16u30 mindful yoga in De Loft, 15 euro per losse les, 12 euro met beurtenkaart

* dinsdag 19u30 – 21u mindful yoga in De Loft, 15 euro per losse les, 12 euro met beurtenkaart

* woensdag 17u15 – 18u15 online samen mediteren via Zoom, vrije bijdrage (richtprijs 8 euro)

* woensdag 18u30 – 20u online mindful yoga via Zoom, vrije bijdrage (richtprijs 12 euro)

Inschrijven is noodzakelijk voor alle niet-online lessen, want de plaatsen zijn beperkt!!

Voor de buitenyoga komen we samen op het grasveld voor de kinderboerderij De Lange Schuur, Stuiverstraat 599, Oostende. Bij slecht weer kunnen we in de schuur! Breng je eigen materiaal mee: yogamat, yogablokjes als je die hebt, eventueel een kussen en deken, mondmasker en ontsmettingsgel als je wil. Er is voldoende plaats om de nodige afstand tussen de matjes te laten.

Voor de lessen in De Loft: Breng zoveel mogelijk je eigen materiaal mee (yogamat, yogablokjes als je die hebt, een handdoek voor over de bolsters en een dekentje, mondmasker en ontsmettingsgel als je dit wil). Mocht je toch iets van het materiaal ter plekke gebruiken, dan is er ontsmettingsmiddel voorzien. Er is ook handgel voor het ontsmetten van de handen bij het binnenkomen. Er is voldoende plaats om de nodige afstand tussen de matjes te laten. Er worden ook yogamatten, blokjes en oogkussentjes te koop aangeboden. De Loft, Jules Peurquaetstraat 15, meer info hier.

Om deel te nemen aan de online lessen moet je e-mailadres in mijn mailbestand zitten: dit kan je doen door je aan te melden onder contact. Een kwartier voor aanvang van de sessie mail ik een link door waarmee je toegang krijgt tot het lesplatform. Ik voorzie op het einde van elke sessie ook wat tijd en ruimte om te delen of vragen te stellen, mocht je hier behoefte aan hebben. Mocht je op voorhand nog vragen hebben, contacteer me gerust.

De vrije bijdrage kan je storten op BE14 9730 1988 9983. Je bijdrage maakt echt een verschil! Hartelijke dank!

Vanaf 7 september tot 18 december les volgens dit schema (geen les van 2 tot 8 november en op 11 november):

* dinsdag 19u30 – 21u mindful yoga in De Loft
* woensdag 17u15 – 18u15 online samen mediteren
18u30 – 20u online mindful yoga
(optie om wekelijks de opnames van de online lessen te ontvangen)
* donderdag 10u – 11u15 mindful yoga in ‘t Viooltje
15u – 16u30 mindful yoga in De Loft
* vrijdag 10u – 11u30 mindful yoga in De Loft

Voor de lessen in De Loft: Breng zoveel mogelijk je eigen materiaal mee (yogamat, yogablokjes als je die hebt, een handdoek voor over de bolsters en een dekentje, mondmasker als je dit wil). Mocht je toch iets van het materiaal ter plekke gebruiken, dan is er ontsmettingsmiddel voorzien. Er is ook handgel voor het ontsmetten van de handen bij het binnenkomen. Er is voldoende plaats om de nodige afstand tussen de matjes te laten. Er worden ook yogamatten, blokjes en oogkussentjes te koop aangeboden. De Loft, Jules Peurquaetstraat 15, Oostende, meer info hier. 12€ per les met de beurtenkaart, 15€ per losse les. Inschrijven noodzakelijk! Vermeld bij inschrijving de data waarop je erbij kan zijn!

Voor de online lessen op Zoom ontvang je een kwartier voor aanvang de link doorgemaild als je e-mailadres in mijn mailbestand staat (aanmelden kan hier). Draag soepele kledij en leg het volgende klaar: yogamat, deken, bolsters of kussens, yogablokjes of enkele dikke boeken, oogkussen of sjaal. Meditatie: 10€ per losse les, 8€ per les als je inschrijft voor de reeks (104€ voor 13 lessen). Mindful yoga: 15€ per losse les, 12€ per les als je inschrijft voor de reeks (156€ voor 13 lessen). Als je je inschrijft voor een reeks, dan ontvang je na elke les ook de opname van die les, zodat mocht je een les missen je die later op de week kan volgen! Ook als de woensdagavond nooit lukt voor jou om de lessen online live te volgen, kan je je inschrijven voor de reeks, zodat je de opnames ontvangt! Storten op BE14 9730 1988 9983 met vermelding van je naam en de reeks of lesdatum. Inschrijven noodzakelijk als je de hele reeks wil volgen en als je de opnames wil ontvangen! Losse lessen kan je volgen zonder in te schrijven.

Voor de lessen in ‘t Viooltje: Breng je eigen materiaal mee ( yogamat, yogablokjes, deken, kussen of bolster, oogkussen, mondmasker als je wil) want er is geen materiaal ter plekke. Er is voldoende plaats om de nodige ruimte tussen de matjes te laten. ‘t Viooltje, Violierenlaan 3, Oostende. 6€ per losse les of met de beurtenkaart. Inschrijven noodzakelijk! Vermeld bij inschrijving de data waarop je erbij kan zijn!

Sommige mutualiteiten betalen een tegemoetkoming voor mindfulness en/of yoga, vraag dit na bij jouw mutualiteit!

Voor de mensen die bij mij thuis ingeschreven waren in een groep voor mindful yoga toen de coronamaatregelen van kracht werden: je kan je tegoed (de lessen die je reeds had betaald maar die wegvielen) nog tot het einde van dit jaar via de andere lessen recupereren! Mocht je liever je tegoed terugbetaald krijgen, dan kan dat ook (laat me dit dan per mail weten, met je rekeningnummer bijgevoegd, en dan stort ik het bedrag terug). Ook beurtenkaarten kan je uiteraard opnieuw gebruiken en die zijn ook langer geldig.

Mocht je behoefte ervaren aan een privésessie, waarin meer ruimte is voor jouw verhaal, dan kan dit terug in levenden lijve bij mij thuis, of online via Zoom. Enkel na afspraak. 50 euro per uur, prijs bespreekbaar mocht dit financieel niet haalbaar zijn voor jou.

 

MINDFULNESS TRAINING

Praktische info:

Gedurende acht weken komen we elke week samen voor 2,5 uur. Tijdens deze sessies worden de kernaspecten van die specifieke les besproken, oefenen we samen verschillende soorten meditaties in, zowel in rust als in beweging, doen we aandachtsoefeningen en worden ervaringen uitgewisseld. Er is in elke sessie een pauze voorzien.

Data 2021: 22, 29 januari, 5, 12, 26 februari, 5, 12, 19 maart, van 14u tot 16u30

Locatie: VormingPlus Brugge, Sint-Pieterskerklaan 5

De training is enkel als geheel te volgen, prijs: 300 euro, digitale syllabus, digitale opnamebestanden van de meditaties en een boek inbegrepen. Sommige mutualiteiten betalen deze training deels terug. Informeer hiervoor bij jouw specifieke mutualiteit. Na aanvang van de training is annulatie niet meer mogelijk.
Draag soepele kledij.

Inschrijven via mail naar amaliavermandere@hotmail.com. Daarna ontvang je de betalingsgegevens.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je me contacteren, per mail of telefonisch.

Mocht je deze training graag op je eentje of met je partner volgen, of mocht je die willen aanbieden in je bedrijf of voor een groep kennissen of vrienden, neem gerust contact met mij op, dan zoeken we samen naar een geschikte formule.

SAMEN MEDITEREN

Wees welkom om samen te mediteren! Momenteel gaan de meditatiesessies online door op woensdagen van 17u15 tot 18u15. Zie bovenaan bij lesschema!

Voor mensen die de mindfulnesstraining volgden of vaak mediteren kan het een heropfrissing zijn en/of een verdieping van de beoefening. Voor anderen misschien een eerste kennismaking met de eenvoud en de kracht van meditatie.
Mediteren in de aanwezigheid van anderen wordt door velen als ondersteunend ervaren.

We oefenen samen met verschillende vormen van meditatie: inzichtsmeditatie (vipassana), concentratiemeditatie (samatha), compassiemeditatie (metta), visualisaties… Soms in zit, in lig, in beweging, of al wandelend… En bij het afronden is er tijd om vragen te stellen of iets te delen, voor wie daar behoefte aan heeft.

Vrije bijdrage, je geeft wat je vermogen je toestaat. Richtprijs 8 euro.

MINDFUL YOGA

WEKELIJKS LES

Zie bovenaan voor het huidige lesschema!

WORKSHOPS VERDIEPING MINDFUL YOGA

Welkom in de workshops verdieping mindful yoga. Hierin bied ik graag een combinatie aan van milde, dynamische oefeningen, yinyoga, herstellende yoga (restorative yoga), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie (vipassana, samatha, metta, visualisaties…)

Zaterdag 11 juli 2020 van 10u tot 12u30 online via Zoom, 25€

Zaterdag 25 juli 2020 van 10u tot 12u30 in De Loft, 30€

Geen voorkennis vereist. Inschrijving per mail of telefonisch. amaliavermandere@hotmail.com, 0485/677601. Nadat je van mij bevestiging ontvangt van jouw inschrijving, gelieve het inschrijvingsbedrag (40 euro voor één workshop, of 75 euro voor twee workshops) te storten op BE14 9730 1988 9983.

PRIVÉLES

Je kan naast de groepslessen ook bij mij terecht voor een privéles, waarin meer ruimte en tijd is voor jouw persoonlijke verhaal. Enkel na afspraak. 50 euro per uur. Peter Benoitstraat 12, Oostende, of indien gewenst online via Zoom of Jitsi.