Lesmomenten

Wegens de voorzorgsmaatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan kunnen de live groepslessen mindful yoga, mindfulnesstrainingen, workshops en meditatiesamenkomsten helaas niet doorgaan tot en met 8 juni 2020.

Wel live online les en buitenles mindful yoga op donderdag om 18u30 vanaf 4 juni. Meer info hieronder!

In deze tijden van verandering, verwarring, onzekerheid, stress en angst kan formele beoefening van contemplatie een plaats zijn om te herbronnen. Je kan jezelf hierin ondersteunen door op regelmatige basis “een afspraak met de stilte” in je dagen te plannen. Tijd maken om diep te luisteren naar wat er in ons omgaat kan ons vermogen verruimen om dieper te luisteren naar de ander en onze wijdere omgeving. Zo kunnen we meer aanwezig zijn voor de noden van deze wereld in verandering.

Wekelijks live online lessen via Zoom en op donderdagavond buitenles mindful yoga in sportpark De Schorre in Oostende. Lesschema:

* dinsdagnamiddag van 15u tot 16u30 mindful yoga
* woensdagavond van 17u15 tot 18u15 samen mediteren en van 18u30 tot 20u mindful yoga
* donderdagavond van 18u30 tot 20u buitenles mindful yoga
* vrijdagvoormiddag van 10u tot 11u30 herstellende en yinyoga

Om deel te nemen aan de online lessen moet je e-mailadres in mijn mailbestand zitten: dit kan je doen onder contact. Een kwartier voor aanvang van de sessie mail ik een link door waarmee je toegang krijgt tot het lesplatform. Ik voorzie op het einde van elke sessie ook wat tijd en ruimte om te delen of vragen te stellen, mocht je hier behoefte aan hebben. Mocht je op voorhand nog vragen hebben, contacteer me gerust.

Voor de buitenlessen is inschrijven verplicht (want de plaatsen zijn beperkt), liefst via whatsapp of sms (0485 677601). Ik zou een whatsapp-groepje aanmaken voor de buitenlessen, zodat eventuele laatste wijzigingen daar snel gecommuniceerd kunnen worden. Bij inschrijving voeg ik je dan toe aan die groep, tenzij je dit niet wenst of geen whatsapp gebruikt, dan breng ik je via sms op de hoogte. Bij regenweer gaat de les niet door.

We komen samen in sportpark De Schorre, tussen voetbalveld 21 en 23 (zie plannetje hier). Breng alle nodige materiaal zelf mee (yogamat, yogablokjes als je die hebt, eventueel een kussentje en een dekentje, mondmasker en ontsmettingsgel als je dit wil). Er is plaats genoeg om voldoende afstand tussen onze matjes te laten. Voor zover ik weet zijn er geen sanitaire voorzieningen beschikbaar.

Voorlopig bied ik alle lessen graag aan op basis van vrije bijdrage. Ik wil niet dat zij die het in deze crisistijd financieel bijzonder moeilijk hebben, geen toegang vinden tot de herbronnende beoefening van contemplatie en mededogen. Als je je het echter kan veroorloven om voor de les te betalen, dan is dit uiteraard zeer welkom, en zo maak je het voor de mensen die het moeilijk hebben ook mee mogelijk dat ik deze lessen aanbied. Zo dragen we elkaar als gemeenschap.

Voor de mensen die bij mij thuis ingeschreven waren in een groep voor mindful yoga toen de coronamaatregelen van kracht werden: natuurlijk kan je je tegoed (de lessen die je reeds had betaald maar die wegvielen) ook via de online lessen en/of de buitenlessen recupereren! Ook beurtenkaarten kan je gebruiken.

Je kan je vrije bijdrage overmaken op BE14 9730 1988 9983. Voor de buitenlessen zal er een doosje zijn waarin je je bijdrage kan plaatsen. Hartelijke dank hiervoor!

Mocht je behoefte ervaren aan een privésessie, waarin meer ruimte is voor jouw verhaal, dan kan dit online via Zoom. Enkel na afspraak. 50€ per uur, prijs bespreekbaar, mocht dit nu financieel niet haalbaar zijn voor jou.

Tips: Verzorg je goed, adem diep, was je handen, mediteer, rek je liefdevol, zing, schrijf gedichten, speel muziek, dans, omhels elkaar digitaal en zie de bomen in je buurt!

MINDFULNESS TRAINING

Praktische info: Voorlopig staat nog geen nieuwe training ingepland. Van als er terug een (online) training wordt ingepland staan de data verder vernoemd.

Gedurende acht weken komen we elke week (online) samen (op Zoom) voor 2,5 uur. Tijdens deze sessies worden de kernaspecten van die specifieke les besproken, oefenen we samen verschillende soorten meditaties in, zowel in rust als in beweging, doen we aandachtsoefeningen en worden ervaringen uitgewisseld. Er is in elke sessie een pauze voorzien.

(Zoom is een online lesplatform. Om hiervan optimaal gebruik te kunnen maken, heb je een pc, laptop, iPad of smartphone nodig waarop je een camera- en microfoonfunctie hebt, zodat je zelf in beeld kan komen en gehoord kan worden. Voor aanvang van de training stel ik voor om een individuele zoom-test te doen, zodat we al eens kunnen verbinden en je weet hoe het werkt.)

Data:
(Je ontvangt voor aanvang van de training de toegangslink voor de lessen.)

De training is enkel als geheel te volgen, prijs: 300 euro, digitale syllabus, digitale opnamebestanden van de meditaties en een boek inbegrepen. Sommige mutualiteiten betalen deze training deels terug. Informeer hiervoor bij jouw specifieke mutualiteit. Na aanvang van de training is annulatie niet meer mogelijk.
Draag soepele kledij.

Inschrijven via mail naar amaliavermandere@hotmail.com. Daarna ontvang je de betalingsgegevens.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je me contacteren, per mail of telefonisch.

Mocht je deze training graag op je eentje of met je partner volgen, of mocht je die willen aanbieden in je bedrijf of voor een groep kennissen of vrienden, neem gerust contact met mij op, dan zoeken we samen naar een geschikte formule.

SAMEN MEDITEREN

Wees welkom om samen te mediteren!

Elke eerste zondag van de maand (behalve in schoolvakanties): welkom van 10u tot 12u om samen te mediteren. Voor mensen die de mindfulnesstraining volgden of vaak mediteren kan het een heropfrissing zijn en/of een verdieping van de beoefening. Voor anderen misschien een eerste kennismaking met de eenvoud en de kracht van meditatie.
Mediteren in de aanwezigheid van anderen wordt door velen als ondersteunend ervaren.

Praktische opbouw van de ochtend:

We oefenen samen met verschillende vormen van meditatie: inzichtsmeditatie (vipassana), concentratiemeditatie (samatha), compassiemeditatie (metta), visualisaties… Soms in zit, in lig, in beweging, of al wandelend… Er is ook wat thee om in stilte te drinken. En bij het afronden is er tijd om vragen te stellen of iets te delen, voor wie daar behoefte aan heeft.

Vrije bijdrage, je geeft wat je vermogen je toestaat. Richtprijs 15 euro.

Volgende sessies: 3 mei 2020, van 10u tot 12u

Lokatie: Peter Benoitstraat 12

De deur zal op een kier staan, kom binnen en duw de deur achter je dicht zonder te sluiten, loop de witte trap op, laat je jas en schoenen in de gang en neem de tweede deur links. Er zijn stoelen, meditatiematten, meditatiekussens, blokjes, oogkussentjes en dekentjes aanwezig, maar breng indien je dat wenst je eigen materiaal mee. Gelieve tijdig aanwezig te zijn, zodat de sessie stipt kan beginnen. De ruimte is toegankelijk een kwartier voor aanvang.

Laat me per mail of sms weten als je er graag bij bent!


WORKSHOP GASTDOCENT BART DENYS

PhysioYoga Somatics *Een zachte methode om met meer kwaliteit en gemak te bewegen.*

Als we geconfronteerd worden met een fysieke beperking dan gaan we gewoonlijk eerst op zoek naar een fysieke oplossing: zwakke spieren versterken, verkorte weefsels rekken, stramme gewrichten versoepelen, conditie opbouwen, bewegingssekwenties herhalen, enz…

We zien hierbij over het hoofd dat ons brein op een bepaalde manier geprogrammeerd is waardoor we ondanks alle inspanningen niet het gewenste resultaat bereiken.

Wetenschappelijk onderzoek naar de plasticiteit van het zenuwstelsel en de hersenen toont aan dat ons brein levende ‘hardware’ is die zich voortdurend aanpast aan de informatie die het krijgt vanuit het lichaam. Somatics biedt een unieke methode om deze plasticiteit optimaal aan te spreken.

We maken hiervoor gebruik van dezelfde principes die de natuur toepast om ons lichaam, zenuwstelsel en hersenen te doen ontwikkelen. Maar dan aangevuld met bewuste aandacht of voelend waarnemen van wat er precies gaande is in je lichaam.

Ontspanning is cruciaal voor ons systeem om snel nieuwe patronen op te nemen. Elke vorm van stress reduceert ons vermogen om te leren. Daarom gebruikt Somatics langzame, eenvoudige bewegingen die met zo weinig mogelijk inspanning uitgevoerd worden. We werken met intentie, aandacht en diepe ontspanning.

Via Somatics wordt het voor iedereen mogelijk om met meer gemak, vertrouwen en voldoening te leren, te bewegen en te leven.

In eerste instantie kan dit gaan over pijnvrij kunnen bewegen. Maar al te vaak wordt geloofd dat het lichaam teveel is verouderd of aangetast om nog met meer gemak en minder pijn te kunnen leven. Door je brein te herprogrammeren kan je heel wat kwaliteit toevoegen aan je dagelijkse manier van bewegen.

Daarnaast kan Somatics ook ingezet worden om met meer efficiëntie en gemak datgene te doen of bereiken wat je graag wil: lopen, fietsen, klimmen, dansen, yoga, musiceren, zingen,…

Ik ervaar zelf als kinesitherapeut hoe krachtig dit proces is als ik werk met mensen met pijn of beperkingen. Soms lijkt het wonderbaarlijk hoe groot het effect is van zo weinig doen.

Meer dan 20 jaar geleden volgde ik een opleiding in de Feldenkrais methode. Moshe Feldenkrais was één van de eersten die deze principes in de praktijk heeft omgezet. PhysioYoga Somatics is hierop gebaseerd.

Tijdens deze ochtend krijg je de kans om dit proces zelf aan den lijve te ondervinden.

Je bent van harte welkom!

Bart Denys

Kinesitherapeut – yogaleraar – somatics leraar – freediver-instructor

www.bartdenys.com

Zaterdag 25 april 2020 van 10u tot 13u.

Peter Benoitstraat 12 in Oostende, de ruimte is toegankelijk vanaf 9u45.

Geen voorkennis vereist. Kleine groepjes. Inschrijving per mail of telefonisch. amaliavermandere@hotmail.com, 0485/677601. Nadat je bevestiging ontvangt van jouw inschrijving, gelieve 40 euro te storten op BE14 9730 1988 9983.

 

MINDFUL YOGA

WORKSHOPS VERDIEPING MINDFUL YOGA

Welkom op de workshops verdieping mindful yoga. Hierin bied ik graag een combinatie aan van milde, dynamische oefeningen, yinyoga, herstellende yoga (restorative yoga), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie.
De workshops zijn apart te volgen of samen.

Data volgen dra!

Peter Benoitstraat 12 in Oostende

Geen voorkennis vereist. Kleine groepjes. Inschrijving per mail of telefonisch. amaliavermandere@hotmail.com, 0485/677601. Nadat je van mij bevestiging ontvangt van jouw inschrijving, gelieve het inschrijvingsbedrag (40 euro voor één workshop, of 75 euro voor twee workshops) te storten op BE14 9730 1988 9983.

PRIVÉLES

Je kan naast de groepslessen ook bij mij terecht voor een privéles, waarin meer ruimte en tijd is voor jouw persoonlijke verhaal. Enkel na afspraak. 50 euro per uur. Peter Benoitstraat 12, Oostende.

Voor de groepslessen in de Peter Benoitstraat: gelieve in te schrijven voor de hele reeks. De plaatsen zijn beperkt. Inschrijven per mail. Inschrijving is pas volledig nadat je van mij een bevestigingsmail met uitnodiging tot betaling ontving en na storting van het lesgeld. Als je op voorhand al weet dat je er enkele lessen niet kunt zijn (max.3 per reeks), kan dat in vermindering worden gebracht. Mocht je dan alsnog een les missen, dan kan die les  binnen de tijd van de lopende reeksen (trimester) op een ander lesmoment ingehaald worden. Gemiste lessen kunnen niet in een volgende reeks worden ingehaald. Er zijn enkele matten, kussens en blokjes aanwezig, maar breng indien mogelijk graag je antislipyogamatje en een dekentje mee. Gelieve tijdig aanwezig te zijn, zodat de les stipt kan beginnen. De lesruimte is toegankelijk een kwartier voor aanvang van de les.

Voor de groepslessen in het buurthuis Oud Hospitaal, het dienstencentrum ‘t Viooltje en De Loft, en de zomeryoga aan de kinderboerderij: de lessen zijn vrij toegankelijk, dus je hoeft niet in te schrijven. In het Oud Hospitaal en ’t Viooltje zijn geen matjes, blokjes of kussens aanwezig. Breng graag je antislip-yogamatje, een yogablokje, 2 kussens en een dekentje mee. In De Loft zijn wel yogamatjes, kussens, blokjes en dekentjes aanwezig. Kom graag vijf minuutjes op voorhand, zodat de les op tijd kan beginnen. Tijdens jouw eerste les kan je een beurtenkaart kopen. Een beurtenkaart kost 60 euro, is een halfjaar geldig en is op al deze lokaties bruikbaar.

 

GROEPSLESSEN : PROGRAMMA VAN SEPTEMBER TOT JUNI

Lesmomenten in Oostende :

Met beurtenkaart, inschrijven niet nodig:

  • g4257 Maandagavondreeks van 18u-19u15 (6 euro per les met beurtenkaart)

Buurthuis Oud Hospitaal, Amsterdamstraat 61 (zie kaart)

Data: Elke maandag, behalve tijdens herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie en op feestdagen. Dus wel les tijdens de zomervakantie!

  • g4281 Dinsdagavondreeks van 19u30-21u (De Loft: 12 euro per les met beurtenkaart; 15 euro per losse les), 19u30-21u tijdens de zomermaanden (Kinderboerderij: 6 euro per les met beurtenkaart of per losse les)

De Loft, Jules Peurquaetstraat 15, www.deloft-oostende.be (zie kaart)

Data: Elke dinsdag, behalve tijdens herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie, zomervakantie en op feestdagen.

Buitenyoga tijdens de zomermaanden! Kinderboerderij De Lange Schuur, Stuiverstraat 599, Oostende

Data: Elke dinsdag tijdens juli en augustus.

  • g4305 Donderdagochtendreeks van 9u-10u15 (6 euro per les met beurtenkaart of per losse les)

Dienstencentrum ‘t Viooltje, Violierenlaan 3b (zie kaart)

Data: Elke donderdag, behalve tijdens herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie en op feestdagen. Dus wel les in de zomervakantie!

Kleine groepjes, Peter Benoitstraat 12, enkel na inschrijving (zie contact).

  • g4329 Maandagnamiddagreeks van 15u-16u30: reeks per trimester te volgen, elke maandag les, behalve tijdens herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie en op feestdagen. (12 euro per les).
  • g4353 Woensdagavondreeks van 18u15-19u45: reeks per trimester te volgen, elke woensdag les, behalve tijdens herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie en op feestdagen. (12 euro per les).
  • g4377 Woensdagavondreeks van 20u-21u30: reeks per trimester te volgen, elke woensdag les, behalve tijdens herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie en op feestdagen. (12 euro per les).
  • g4401 Donderdagavondreeks van 17u-18u30: reeks per trimester te volgen, elke donderdag les, behalve tijdens herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie en op feestdagen (12 euro per les).
  • g4425 Vrijdagochtendreeks van 9u-10u30: reeks per trimester te volgen, elke vrijdag les, behalve tijdens herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie en op feestdagen (12 euro per les).


Open grotere kaart